Ludus Web

Det var med lidt sommerfugle i maven, at 26-årige Emma Rasmussen startede på Hf-enkeltfag på TH. LANGS HF & VUC. Efter mange år som fuldtidsansat på McDonalds, senest som afdelingsleder, var Emma lidt skeptisk ved at skulle være studerende.

Min drøm skal have plads
Drømmen om at arbejde med mennesker har fulgt Emma i mange år, og netop lysten til at søge ind som sygeplejerske var en af grundene til, at hun startede på Hf-enkeltfag. ”Jeg har altid værdsat arbejdet med andre mennesker og har lært rigtig meget i jobbet hos McDonalds,” siger Emma. ”Nu vil jeg gerne videre ad den vej. Her er HFE-studiet, hvor jeg har valgt sygeplejerske-pakken, det perfekte valg.
Jeg var i starten lidt nervøs for, om jeg kunne finde ud af at gå i skole igen. Men besluttede også - det ikke skulle spærre vejen for min drøm. Det valg er jeg rigtig glad for, og jeg har søgt ind på sygeplejerskestudiet med start efter sommerferien.”

Værdsætter nye impulser
Emma sætter stor pris på dagligdagen på TH. LANGS, og særligt det store aldersspænd finder hun værdifuldt. ”Jeg har fået flere nye venner på skolen, og oplever det super positivt, at vi er en blandet aldersgruppe. Det er værdifuldt at kunne sparre og få nye impulser fra medstuderende, som kommer med en helt anden livserfaring end en selv.”

Sideløbende med HFE er Emma startet som SOSU-afløser på et plejehjem. ”Jeg bruger jobbet til både at få mere erfaring på området og til at mærke efter, om det er den rigtige vej for mig. Indtil videre føles det helt rigtigt.

Emma, maj 2023