Ludus Web

Hf-enkeltfag bringer 44-årige Simon tilbage på skolebænken

Simon Bøgh har efter mange år som bygningsmaler valgt at gå nye veje, da han er nedslidt bl.a. af det hårde fysiske arbejde. Drømmen er at arbejde med mennesker og at gøre en forskel. Simon er derfor startet på pædagog-pakken på Hf-enkeltfag på TH.LANGS HF & VUC (THL) for at få skabt det uddannelsesmæssige grundlag for at kunne starte på en videregående uddannelse.

”Min store drøm er lige nu at læse til pædagog efter jeg har færdiggjort Hf-enkeltfag her på THL. Jeg var fra starten meget i tvivl om, jeg kunne finde mig til rette på skolebænken,” fortæller Simon. ”Men det går rigtig fint. Jeg kan godt finde ud af at gå i skole – selv om jeg stadig har det bedst ude i den ”virkelige” verden. Det er også lidt sjovt nu at gå på den skole, som jeg i sin tid har været med til at bygge, da jeg arbejdede som håndværker.”

Samarbejde mellem mange aldersgrupper

På THL er der kursister i mange forskellige aldersgrupper. Gruppearbejdet bliver prioriteret højt og grupperne sammensættes bredt. Det giver god værdi og basis for udvikling at få input fra medkursister med forskellig livserfaring, alder og kompetencer.

”De unge mennesker på mit hold er enormt dygtige til det digitale og elektroniske, hvor jeg har min lange livserfaring at byde ind med. Vi er rigtig gode til at lære af hinanden, og alle er åbne for både at give og modtage nye input, ” fortæller Simon og fortsætter:

”Min første milepæl er eksaminerne til jul – og jeg er ved godt mod. Jeg følger mig godt tilpas her på skolen både fagligt og socialt.”