Ludus Web

Theodora Lang

TH. LANGS HF & VUC er en skole med stolte traditioner. Skolen er opkaldt efter Theodora Lang som stiftede skolen i 1882. Hun kom med hovedet fuldt af pædagogiske idéer, en god forstand og en vældig energi til Silkeborg. Theodora Lang blev opfordret til at bygge eget skolehus og stiftede en pigeskolen den 23. november 1882, herefter et seminarium og senere et gymnasie i 1901.

Theodora ønskede på sin tid at stifte og skabe en skole kun for piger. Umådeligt kontroversielt på den tid og det viser en stor styrke at hun kunne det. Denne styrke og det at ville gøre en forskel med et stærkt fokus på det vigtigste fundament i en skole nemlig de pædagogiske idéer og deres udvikling arbejder vi stadig efter på TH. LANGS HF & VUC. Vi bygger på principper for praksis og det at turde være anderledes i tilgangen til elever og kursister.

Skærmbillede 2021 07 13 Kl. 11.16.16

HF- uddannelsen kunne i 2017 fejre 50 års jubilæum. Både den gang som nu har TH. LANGS HF & VUC – også på denne uddannelse – stor fokus på det menneskelige, og hvordan den enkelte elev kommer godt videre i både uddannelsessystemet og livet.

Logoet som markerer jubilæet er lavet af Sidse Tronhjem Lauritsen, lektor i dansk
og billedkunst ved TH. LANGS HF og VUC, projektskaber og kulturformidler ved Kukufofo.dk 

i samarbejde med kunstner Tanja Eigjendaal.