Ludus Web

Alberthe fik i en tidlig alder konstateret ordblindhed. Det gav hende fra 4. klasse adgang til værdifulde IT-værktøjer, som også er en stor hjælp i hendes dagligdag på HF-studiet på TH. LANGS HF & VUC.

20-årige Alberthe Lundgaard Nordbjerg er i fuld gang med 2. år af sin HF på TH. LANGS HF & VUC (THL). ”Jeg have oprindeligt valgt at gå på STX. Af flere grunde valgte jeg at droppe ud og tog et sabbatår,” fortæller Alberthe. ” Jeg ville dog rigtig gerne i gang igen og valgte THL, da jeg havde hørt, at de var gode til ordblinde – og samtidig kunne jeg med en HF blive færdig med min ungdomsuddannelse på kun to år.”

God hjælp med IT-værktøjer
Alberthes forældre blev tidligt opmærksomme på, at deres datter muligvis var ordblind. Hun blev screenet i 4. klasse og fik herefter en række værdifulde IT-værktøjer så som Nota, AppWriter og CD-ord.  
”Jeg har gennem hele min skolegang haft stor hjælpe af de forskellige it-værktøjer,” siger Alberthe. ”Samtidig har det også været rigtig godt for mig at være på efterskole med over 200 andre ordblinde, som jeg var det i 8. og 9. klasse.”

God dagligdag på THL
Alberthe har valgt linjen sundhed & miljø på HF. Hun er rigtig glad for fag som kemi, fysik og matematik og går efter at blive kemiingeniør. ”Jeg trives på skolen og har et super fint samarbejde med både klassekammerater og lærerne. Der er altid hjælp at få, hvis der er brug for det,” siger Alberthe.