Ludus Web

AVU på THL

Almen voksenuddannelse (AVU) svarer til
9. og 10. klasse, og er for voksne over 25 år.

På AVU er der mulighed for at tage et enkelt eller flere fag. Du kan kombinere fag og niveauer og læse dem samtidig med Hf-enkeltfag, ordblindeundervisning og forberedende voksenuddannelse (FVU).

Du har også mulighed for at vælge et samlet forløb, der giver en hel eksamen på niveau med 9. eller udvidet 10. klasse, læs mere om dette under "Fuld almen forberedelseseksamen" længere nede på siden.

Tilmeld dig her

CY TH Langs 44 (1)

Faglighed med blik for dit udgangspunkt

Når du deltager i AVU, bliver du dygtigere i såkaldte “almene fag”. Du får kundskaber, som udvikler dig personligt og socialt, og du får faglige kvalifikationer, som er nødvendige i forbindelse med en ungdomsuddannelse, for eksempel HF. På TH. LANGS HF & VUC tager vi altid udgangspunkt i dig, og vi giver dig de bedst mulige faglige og menneskelige forudsætninger for at komme videre.

Fag

 

AVU er for voksne, og foregår på niveauerne:

Basis (svarer til 8. klasses niveau)
- Dansk som andetsprog
- Engelsk
- Grundlæggende IT basis
- Matematik

G (svarer til 9. klasses niveau)
- Dansk som andetsprog
- Engelsk
- Matematik
- Naturvidenskab
- Samfundsfag

F, E, D (svarer til 10. klasses niveau).
- Dansk som andetsprog
- Engelsk
- Matematik

Du kan vælge, om du vil tage et enkelt fag, eller om du vil sammensætte et helt skema ud fra dine behov.

Basisniveau

Hvis det er lang tid siden, du har gået i skole, eller du har brug for grundlæggende færdigheder i et fag, er basisniveau måske det rigtige for dig. Vi underviser i dansk, matematik, engelsk og grundlæggende IT på basis-niveau.

Der er hverken mundtlige eller skriftlige eksaminer i basis-pakken, og alle fagene afsluttes i stedet med ”faglig dokumentation”. Vi tilbyder også introducerende undervisning. Det er et kortere forløb, hvor du blandt andet bliver introduceret til fagene og får hjælp til at komme i gang med studierne.

Du kan blive optaget på basisholdene flere gange i løbet af skoleåret. Kontakt en studievejleder for at høre nærmere.

Du kan høre nærmere om alle fag og niveauer hos en studievejleder.

AVU-fag

Her kan du se, hvilke AVU-fag du kan læse TH. LANGS HF & VUC

Billede1 (1)

Anastasiia har været syv år i Danmark og har bl.a. arbejdet som au pair og på fabrik. Hun har tidligere gået på sprogskole, og er nu startet på THL, da hun rigtig gerne vil være mere sikker i det danske sprog.

CY TH Langs 34

Fuld almen forberedelseseksamen

På TH. LANGS HF & VUC kan du tage en fuld almen forberedelseseksamen, som vil give dig adgang til at søge ind på HF. For at tage denne eksamen, skal du gennemføre og bestå følgende fag:

- Dansk eller Dansk som andetsprog niveau D.

- Engelsk niveau D.

- Matematik niveau D.

- To fag på mindst niveau G. Hos os vil det være enten naturvidenskab G eller samfundsfag G

Du kan høre nærmere om almen forberedelseseksamen hos en studievejleder

Pasted Image 0

Jeg har talt med universiteter og været i praktik hos en advokat i Silkeborg. Mine erfaringer herfra bekræftede mig i, at det rigtige er at starte forfra. Det kræver at jeg har dansk på A-niveau og DSA på C-niveau bliver dermed et vigtigt skridt på vejen for mig