Ludus Web

Teknologi bruges i hverdagen

HF Tech er for dig, der synes at teknik, IT og naturvidenskab er vildt spændende. Du interesserer dig for, hvordan teknologi virker og hvordan det bruges til at hjælpe os i vores hverdag. Robotter og 3D-printere fanger din nysgerrighed og vækker legebarnet i dig. Du kan godt lide at fordybe dig i at finde sammenhænge, for at kunne løse svære opgaver.

På HF Tech vil du, ud over det obligatoriske fag Naturvidenskabelig Fagpakke, have fagene Matematik på B-niveau og Fysik på C-niveau. Dette giver dig et solidt fundament til at kunne forstå, hvordan alt den teknologi, vi omgiver os med, fungerer. Det vil også give et godt afsæt til din videre uddannelse, lige meget hvilken teknisk retning du måtte vælge.

Gennem det frie valgfag kan du tone din linje i den retning, som passer lige netop dig. Fysik på B-niveau eller kemi på B-niveau er de mest oplagte, men der er også andre muligheder. I projekt- og praktikperioderne vil du få mulighed for at udforske praksisnære problemstillinger og opleve paletten af de tekniske videregående uddannelser.

Med HF Tech får du en gymnasial uddannelse, der giver adgang til en række mellemlange videregående uddannelser, men du vil få en særlig faglig indsigt i forhold til uddannelser som: Produktionsteknolog, byggekoordinator, datamatiker, automationsteknolog, multimediedesigner o.lign.

Hvis du undervejs ændrer uddannelsesplaner, kan du udbygge HF Tech med en faglig supplering, der giver dig adgang til at søge optagelse på universitetet. Hvis du har tanker om senere at skulle have en naturvidenskabelig eller sundhedsfaglig universitetsuddannelse, er dette linjen for dig.

Linjen giver også adgang til mange andre uddannelser. Se hvilke her

Fagene på HF Tech

Læs mere her om de fag der tilbydes på HF Tech

Alle på HF får følgende fag:

Dansk A
Engelsk B
Matematik C
Projekt- og praktikforløb

Naturvidenskabelig faggruppe:
– Biologi C
– Kemi C
– Geografi C

Kultur- og samfundsfaggruppe:
– Historie B
– Samfundsfag C
– Religion C

Praktiske og kreative fag

– Billedkunst C
– Idræt C
– Mediefag C
– Musik C

*Du skal vælge mellem disse praktiske og kreative fag ved tilmelding på www.optagelse.dk

Disse fag er særlige for HF Tech:

Matematik B
Fysik C
Frit valgfag på B-niveau *
* Det vil være oplagt at vælge Kemi B eller Fysik B, men også andre fag er mulige.

Du kan nå det endnu

Du kan stadig nå at tilmelde dig på Hf2. Du søger via optagelse.dk

Du kan altid kontakte en vejleder, hvis du har spørgsmål.

Du kan nå det endnu